Beatriz Batista - Veganistische samenleving


Inleiding
Beatriz Batista is de maker van de blog sociedadevegan.com en een van onze partners. In dit interview deelt ze iets met ons over haar blog en haar visie op kurk en duurzame mode.

Hoe ben je begonnen met de blog "sociedade vegan"?

De blog begon als een manier om veganisme te schrijven en te verspreiden, in een tijd dat er weinig informatie in de Portugese taal was. Ik wilde dat mijn beste vrienden en familie, en ook anderen, wisten waarom ik deze beslissing nam.

Welke elementen acht u essentieel bij het hebben van een verantwoorde en goed geïnformeerde blog?
Ik vind dat een blog een weerspiegeling moet zijn van de persoon die het schrijft. Bij het schrijven of delen van informatie van derden is het belangrijk om de bronnen te controleren, zodat er geen valse informatie wordt onthuld. Als het om veganisme gaat, is het belangrijk om te laten zien hoe gemakkelijk het is om veganist te zijn en dat je geen 'rare dingen' nodig hebt om gezond te zijn.

Hoe zie jij de toekomst van veganistische mode?
Vegan fashion groeit, steeds meer ontwerpers en merken beginnen duurzame vegan collecties te produceren, dit maakt het browsen makkelijker.

Kleed je je 100% met veganistische producten?
Wanneer ik een kledingstuk koop, neem ik nooit producten van dierlijke oorsprong op, zoals leer, bont, wol, zijde, kasjmier. Ik kies altijd voor natuurlijke, biologische en waar niet mogelijk synthetische materialen. Als ik stukken van V-labels vind, koop ik ze ook als ik ze leuk vind.

Met welke elementen houd je rekening bij het beoordelen van een veganistisch modemerk of -product?

Wanneer een nieuw merk begint, probeer ik altijd meer te weten te komen over het merk en wie erachter zit. Ik geef altijd de voorkeur aan merken die beginnend zijn en het liefst uit Portugal komen.

Voordat je onze website bezoekt, heb je ooit gehoord over veganistische kurkmode en de voordelen ervan?
Ja, een paar jaar geleden werkte ik nauw samen met kurkleer. Ik wist niet dat kurk zo veelzijdig kon zijn en het is geweldig om te weten dat er zo veel vraag is naar een Portugees product! De natuurlijke eigenschappen van kurk zijn ook verbazingwekkend en met de tijd beginnen ze zeer unieke kenmerken te krijgen.

Wat is jouw favoriete product in onze winkel?

Zonder twijfel het model Oxford Dames Arade.

 

 


Laat een reactie achter


Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd/body>